Dieta Atkins

februarie 14, 2020

Slabire cu dieta Atkins 


   Exper╚Ťii concep diferite tipuri de diet─â pentru ca oamenii s─â-╚Öi ating─â greutatea ideal─â. Una din multele diete pe care le putem folosi este dieta Atkins.  Cei care aleg s─â urmeze dieta Atkins trebuie sa reduc─â aportul de carbohidra╚Ťi la doar 30 de grame pe zi.

Dieta Atkins se bazeaz─â pe ideea c─â persoanele supraponderale consum─â prea mul╚Ťi carbohidra╚Ťi. Corpurile noastre ard at├ót carbohidra╚Ťii, c├ót ╚Öi gr─âsimile pentru energie. Carbohidra╚Ťii sunt folosi╚Ťi mai ├«nt├ói. Reduc├ónd aportul de carbohidra╚Ťi ╚Öi consum├ónd mai multe proteine ​​╚Öi gr─âsimi, organismul e nevoit s─â sl─âbeasc─â prin arderea gr─âsimilor depozitate mai eficient.

Dieta Atkins este cunoscut─â ╚Öi sub denumirea de Atkins Nutritional Approach. Este cea mai comercializat─â ╚Öi cunoscut─â diet─â cu con╚Ťinut redus de carbohidra╚Ťi. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Robert Atkins ├«n anii 1960, dintr-o diet─â despre care a citit ├«n Journal of The American Medical Association. El a continuat apoi s─â-╚Öi rezolve propria problem─â de greutate la scurt timp dup─â absolvirea ╚Öcolii de medicin─â. Dup─â ce a tratat cu succes peste zece mii de pacien╚Ťi, a ├«nceput s─â popularizeze dieta Atkins ├«ntr-o serie de c─âr╚Ťi. Prima dintre acestea a fost Dr. Atkins - Diet Revolution ├«n 1972. Apoi a revizuit aceast─â carte, numit─â Dr. Atkins - New Diet Revolution.

S-a creat, de asemenea, o afacere care s─â ofere produse dietetice pentru persoanele care urmeaza dieta Atkins. Aceast─â franciz─â a avut un mare succes datorit─â comercializ─ârii dietei.
Piramida alimentelor Atkins

  Dr. Atkins a afirmat c─â exist─â doi factori principali nerecunoscu╚Ťi atunci c├ónd vine vorba de obiceiurile alimentare occidentale. Prima cauz─â principal─â a obezit─â╚Ťii este consumul de prea mul╚Ťi carbohidra╚Ťi rafina╚Ťi. Aceasta include f─âina, zah─ârul, siropurile de porumb, fructoza bogat─â ╚Öi gr─âsimile saturate. El a afirmat c─â trebuie evitate doar gr─âsimile trans, care provin din uleiurile hidrogenate.

  Dr. Atkins a respins sfaturile din piramidele alimentare, afirm├ónd c─â cre╚Öterea glucidelor rafinate este responsabil─â de cre╚Öterea tulbur─ârilor metabolismului ├«n secolul XX. Se presupune c─â asa-zisele efectele d─âun─âtoare ale gr─âsimilor alimentare au accentuat problema obezit─â╚Ťii, ├«n loc s─â o diminueze.


   Punctul forte al dietei Atkins este c─â dac─â organismul nu ob╚Ťine combustibilul necesar de la carbohidra╚Ťi, l-ar ob╚Ťine din alte surse. ╚śi ca atare, va transforma gr─âsimile pentru a ob╚Ťine energia necesar─â.


Etapele dietei


  Dieta Atkins este ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n patru faze:

 Prima faz─â se nume╚Öte induc╚Ťie, ├«n care po╚Ťi m├ónca pu╚Ťin sau deloc carbohidra╚Ťi pe toat─â durata ei. Cantitatea maxim─â de carbohidra╚Ťi pe care o pute╚Ťi consuma este de numai 20 de grame pe zi.

 Faza a doua se nume╚Öte "faza  de sc─âdere ├«n greutate". ├Än aceast─â faz─â, pute╚Ťi pune ├«ncet ├«napoi glucide ├«n dieta dumneavoastr─â. De la 20 de grame ├«n timpul fazei de induc╚Ťie, pute╚Ťi lua p├ón─â la 25 de grame.

 A treia faz─â se nume╚Öte faza de pre-├«ntre╚Ťinere. Aici, faci tranzi╚Ťia de la a pierde kilograme spre men╚Ťinerea greut─â╚Ťii. ├Än timpul fazei de pre-├«ntre╚Ťinere, pute╚Ťi ad─âuga ├«nc─â 5 grame la aportul de carbohidra╚Ťi, adica 30 de grame pe zi.

  A patra ╚Öi ultima faz─â se nume╚Öte ├«ntre╚Ťinere pe via╚Ť─â. Aceasta este faza pe care o veti p─âstra tot timpul. Ave╚Ťi voie s─â mancati tot felul de alimente  at├óta timp c├ót pastrati aportul de carbohidra╚Ťi. ├Än mod ideal, nu ar trebui s─â treci de 30-35g.

ConcluzieDieta Atkins implic─â o restric╚Ťie a carbohidra╚Ťilor, astfel ├«nc├ót acesta va schimba metabolismul organismului de la arderea glucozei la arderea proteinelor ╚Öi a gr─âsimilor. Acest proces este cunoscut sub numele de lipoliz─â. Acest fenomen ├«ncepe atunci c├ónd organismul intr─â ├«ntr-o stare de cetoz─â, din cauza elimin─ârii excesului de carbohidra╚Ťi pentru a arde. Conform dietei Atkins, dietele cu con╚Ťinut sc─âzut de carbohidra╚Ťi au un „avantaj metabolic”, deoarece organismul arde mai multe calorii dec├ót ├«n ​​alte diete.

Folosind dieta Atkins, pute╚Ťi arde de fapt mai multe calorii, f─âr─â s─â face╚Ťi ├«ntotdeauna eforturi mai mari ╚Öi s─â v─â transforma╚Ťi corpul ├«ntr-o ma╚Öin─â de ardere a gr─âsimilor. Cel mai bun dintre toate, nu trebuie s─â sim╚Ťi╚Ťi foame sau foame, ╚Öi totu╚Öi sa ardeti gr─âsime nedorit─â.

Share

Popular Posts